Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten door met het nieuwe pensioenstelsel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten door met het nieuwe pensioenstelsel'

Al 15 jaar wordt er over gesproken, een nieuw pensioenstelsel. Twee jaar geleden was er een akkoord en vandaag debatteert de Tweede Kamer er dan eindelijk over. Toch is het maar de vraag of het nieuwe stelsel er wel gaat komen.

Nu betalen we iedere maand premie aan een pensioenfonds. Dat geld wordt gespaard en belegd. Als je met pensioen gaat, krijg je een uitkering. Met dit oude stelsel kunnen pensioenen moeilijk worden verhoogd, terwijl de prijzen wel stijgen. Met het nieuwe stelsel krijgt iedereen een persoonlijk pensioenpotje en bovenop dat spaarpotje komt weer een collectieve spaarpot. Critici vinden het nieuwe stelsel te complex en de onzekerheden te groot.

Vandaag in Stand.nl: 'We moeten door met het nieuwe pensioenstelsel'

Maak je je zorgen over je pensioen? Denk je: het zal mijn tijd wel duren? Of begrijp je er vooral helemaal niks meer van?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie