Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een Europese herdenkingsdag komen voor klimaatslachtoffers'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een Europese herdenkingsdag komen voor klimaatslachtoffers'

Het is deze week een jaar geleden dat inwoners van België, Duitsland en Limburg te maken kregen met overstromingen. Daarbij vielen in onze buurlanden ruim tweehonderd doden.

Volgens Eurocommissaris Frans Timmermans zijn het ’klimaatslachtoffers’ en gaan er wereldwijd bijna dagelijks mensen dood door de verandering van het klimaat. "Het is tijd dat we meer aandacht gaan besteden aan de slachtoffers van veranderende weerpatronen die worden veroorzaakt door de klimaatcrisis”, vindt de PvdA-prominent.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Er moet een Europese herdenkingsdag komen voor klimaatslachtoffers.

Ben jij het eens met Timmermans en denk jij dat het herdenken van klimaatslachtoffers helpt om het bewustzijn over klimaatverandering te vergroten? Of is dit een symbolisch gebaar en is de aanpak van het probleem in jouw ogen veel belangrijker dan een herdenking?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie