Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Sigaretten kunnen niet duur genoeg worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Sigaretten kunnen niet duur genoeg worden'

Als het aan het kabinet ligt wordt roken flink duurder. De prijs voor een pakje sigaretten kan oplopen tot wel 47 euro. Staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid wil daarmee het ontmoedigingbeleid van Australië volgen. Van Ooijen voelt zich ook gesteund door wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat financiële prikkels helpen om te stoppen met roken.

Daarom heb ik het over de stelling: 'Sigaretten kunnen niet duur genoeg worden'.

Hoe denk jij hierover? Ben je een tevreden roker en geen onruststoker, m'n sigaretje is het enige wat ik nog heb, laat mij met rust? Of is roken echt niet meer van deze tijd. Is het systematische zelfmoord en het stinkt ook nog eens?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie