Stand.nl

Stand.nl: 'President Biden blijft terecht achter zijn beslissing staan om Afghanistan te verlaten'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'President Biden blijft terecht achter zijn beslissing staan om Afghanistan te verlaten'

De Amerikaanse president Joe Biden staat nog steeds achter het terugtrekken van zijn troepen uit Afghanistan, ongeveer een maand geleden. "Amerikaanse troepen moeten niet vechten en sterven in een land waar het Afghaanse leger zelf ook niet voor wil vechten", liet hij gisteren in een toespraak nog eens weten. Sinds de terugtrekking van het Amerikaanse leger heeft de Taliban in razendsnel tempo Afghanistan overgenomen en is er veel onrust onder de bevolking.

De missie die twintig jaar geleden begon, lijkt dus tenietgedaan. Maar volgens Biden zou het geen verschil gemaakt hebben als het Amerikaanse leger nog vijf jaar langer waren gebleven. Ook oud-minister Wouter Bos stelde dit weekend: "Vijftig jaar blijven is politiek niet realistisch, dat is de tragiek."

Heeft Biden een punt? Is het terecht om een 'eindeloze oorlog' toch te beƫindigen met het risico op nog meer schade voor de Afghaanse bevolking, of had Biden meer moeten doen om de snelle overname van de Taliban te voorkomen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie