Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten meer belasting gaan betalen om bezuinigingen te voorkomen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten meer belasting gaan betalen om bezuinigingen te voorkomen'

Met de voorjaarsnota en 1 mei, de deadline voor de inkomstenbelasting, in aantocht gaan we het hebben over de vraag: belasten of bezuinigen? Naar verwachting gaat het kabinet voor het eerst in jaren bezuinigen om grote gaten in de begroting te dichten. Zou u bereid zijn om meer belasting te betalen als op die manier grote bezuinigingen voorkomen kunnen worden?

Daarom de stelling vandaag: We moeten meer belasting gaan betalen om bezuinigingen te voorkomen

En als we dan inderdaad meer belasting zouden betalen, waar moeten we dat dan vandaan halen? Vettaks, suiktertaks, vliegtaks of het spaargeld? Wat zet de meeste zoden aan de dijk? Heb je ook net je belastingaangifte de deur uit gedaan en viel het wellicht mee, zie je wel ruimte? Of zie je liever dat er meer wordt bezuinigd?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie