Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'AI moet buiten de kunst worden gehouden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'AI moet buiten de kunst worden gehouden'

Het is onmiskenbaar John Lennon die we de openingsregels van Now and Then horen zingen. 'I know it's true. It's all because of you.' Het nieuwe nummer van The Beatles ging de wereld over. De compositie werd gereconstrueerd met hulp van kunstmatige intelligentie.

Onschuldig natuurlijk, die computerhulp bij het isoleren van de stemmen, want het ging hier al om bestaande opnames. Maar de vraag is ook of het wenselijk is, dat AI zich steeds nadrukkelijker mengt in allerlei kunstvormen, van schilderij tot filmscenario.

Vandaag praten we over de stelling: AI moet buiten de kunst worden gehouden

Wat vind jij? Moet kunst, in welke vorm dan ook, verschoond blijven van kunstmatige intelligentie? Verdwijnt de beleving, als je weet dat een schilderij of gedicht is gecomponeerd door een computer? Of denk je dat deze trend niet meer te keren is?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie