Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet veel meer geld naar de Hoorn van Afrika'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet veel meer geld naar de Hoorn van Afrika'

Op een donorconferentie voor de Hoorn van Afrika is veel minder geld opgehaald dan gehoopt. Volgens VN-chef Guterres was vijf miljard dollar nodig om een catastrofe in het gebied te voorkomen, het werd slechts 800 miljoen.

Daarom is vandaag de stelling: Er moet veel meer geld naar de Hoorn van Afrika

Ethiopië, Kenia en Somalië kampen met droogte, oogsten zijn keer op keer mislukt, vee is gestorven en miljoenen mensen hebben honger. Daarbij zorgen conflicten in de regio ervoor dat mensen massaal op de vlucht slaan.

Hoe zie jij dit gebrek aan wereldwijde solidariteit met deze landen? Hoe zie je de verantwoordelijkheid van het Westen, dat toch een flink aandeel heeft in het veroorzaken van de klimaatcrisis? Geef je zelf aan goede doelen of probeer je op een andere manier te helpen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie