Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten miljarden investeren in vergroening van de steden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten miljarden investeren in vergroening van de steden'

Onze steden moeten een stuk groener en dat gaat miljarden kosten. Dat vinden vier organisaties waaronder de ANWB en Staatsbosbeheer. Zij pleiten voor 200 vierkante kilometer extra groen in de steden. Het is niet alleen fijn wonen met meer natuur om je heen. Het is volgens hen ook nog eens nodig om inwoners te beschermen tegen hitte en droogte.

Wat vind jij? Is een groenere stad miljarden waard, of moeten we ons geld aan heel andere dingen besteden? Probeer je zelf te vergroenen? Heb je tegels uit de achtertuin gehaald of een sedumdak op je tuinhuisje? Of vind je dat de verantwoordelijkheid bij de overheid ligt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie