Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Bedrijven zouden zich vaker maatschappelijk moeten uitspreken'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Bedrijven zouden zich vaker maatschappelijk moeten uitspreken'

Het Amerikaanse ijsmerk Ben & Jerry's maakte gisteren bekend niet langer haar ijs te zullen verkopen in Israëlische bezette gebieden. Voortzetting van het contract zou 'in strijd zijn met de waarden van het bedrijf'.


Niet alleen Ben & Jerry's, die al langer bekend staat om haar maatschappelijke betrokkenheid, ook andere bedrijven hebben zich weleens politiek uitgesproken. Onlangs weigerden een aantal Westerse bedrijven nog langer katoen af te nemen in de Chinese provincie Xinjiang, waar Oeigoeren dwangarbeid verrichten.

Wat is de rol van bedrijven in de wereld? Zouden bedrijven zich vaker maatschappelijk moeten uitspreken of is het niet de rol van bedrijven om zich met andere zaken bezig te houden dan met het afzetten van hun product? Zou jij je keuze voor een product veranderen als je het niet eens bent met het statement van het merk? En waar let jij op bij wat je koopt en wat niet?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie