Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is tijd voor een bestaansmaximum'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is tijd voor een bestaansmaximum'

De kloof tussen arm en rijk is wéér groter geworden, blijkt uit een onderzoeksrapport van ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. Bijna twee derde van alle nieuwe rijkdom kwam tussen 2019 en 2021 terecht bij de rijkste 1 procent van de wereld. Wordt het tijd voor een bestaansmaximum; een belastingtarief van 100 procent boven een bepaald vermogen?

Vandaag in Stand.nl: 'Het is tijd voor een bestaansmaximum'

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Is een bestaansmaximum een goed idee? En als er zo'n bestaansmaximum komt, op welk bedrag ligt die grens dan wat jou betreft? 2 miljoen, 20 miljoen, 200 miljoen? Of zal het misschien zorgen voor een averechts effect, vermogende mensen die juist veel geld uitgeven om het belastingtarief van 100 procent te ontduiken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie