Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet een verplichte stagevergoeding komen'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet een verplichte stagevergoeding komen'

Een kwart van de stagiairs wordt misbruikt als goedkope arbeidskracht, blijkt uit een rapport dat ResearchNed uitvoerde onder bijna 5000 studenten. Verder vindt een op de vijf studenten dat zij als stagiair te veel verantwoordelijkheden krijgen. Tijdens een stage staat leren centraal en daarvoor is een werkgever geen minimumloon verschuldigd aan de stagiair. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat studenten een stagevergoeding krijgen.

Daarom praat ik over de stelling: Er moet een verplichte stagevergoeding komen

Ben je werkgever en heb je stagiairs in dienst? Hoe belangrijk zijn die stagiairs binnen jouw bedrijf? Draaien ze mee als volwaardige medewerker, of krijgen ze vooral de rotklusjes? Loop je zelf stage en heb je het gevoel dat je uitgebuit wordt? Of is dit nu eenmaal de manier waarop het gaat en moet je als student blij zijn dat bedrijven tijd steken in het begeleiden van stagiairs?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie