Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het zou zonde zijn als lokale koningsdagfeesten verdwijnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het zou zonde zijn als lokale koningsdagfeesten verdwijnen'

Na twee jaar corona, slenteren morgen weer miljoenen mensen over straat voor de traditionele vrijmarkt op Koningsdag, doen honderden kinderen mee aan spelletjesdagen en zijn er duizenden optredens. Maar al die lokale initiatieven op Koningsdag moeten georganiseerd worden en dat is op veel plekken een probleem. Er zijn steeds meer regels en steeds minder mensen die vrijwilliger willen zijn bij een Oranjevereniging.

Daarom praat ik over de stelling: het zou zonde zijn als lokale koningsdagfeesten verdwijnen

Wat vind jij? Zijn lokale feesten belangrijk, of hebben we genoeg aan een stad die het Koninklijk Huis ontvangt en grote koningsdagfestivals? En als je het belangrijk vindt, wie moet het dan organiseren? Zit je zelf een Oranjevereniging, of organiseer je zelf in de buurt een vrijmarkt of spelletjesmiddag?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie