Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'In Nederland heerst een dreigcultuur'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'In Nederland heerst een dreigcultuur'

'Bergers van boerenblokkades worden bedreigd', 'Vrouw die op dolfijn klom bedreigd op internet', 'Studenten bedreigd die omstreden uitspraken deden'. Dit zijn enkele voorbeelden van mensen die afgelopen week bedreigd en geïntimideerd zijn.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: In Nederland heerst een dreigcultuur

Politici die zich uitspreken, wetenschappers die zich mengen in de coronacrisis, steeds vaker krijgen ze te maken met bedreigingen de afgelopen jaren. Zo blijkt ook uit het aantal meldingen van bedreigingen en intimidaties die zijn gestegen in 2021.

Moet er harder worden opgetreden tegen bedreigers? En kunnen bedreigingen worden tegengegaan, of zijn deze in tijden van social media onvermijdelijk? Heeft u zelf te maken gehad met bedreigingen of heeft u zelf (tot uw spijt) zich schuldig gemaakt aan intimidatie?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie