Stand.nl

Stand.nl: 'De overheid moet zorgen voor een betaalbare energierekening'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De overheid moet zorgen voor een betaalbare energierekening'

Dit jaar wordt een ongekende prijsstijging voor elektriciteit en gas verwacht: miljoenen huishoudens met variabele tarieven wacht een hogere energierekening van soms wel vierhonderd euro per jaar, stellen energievergelijkers.


Door deze stijging zal de groep Nederlanders die lijdt aan 'energiearmoede', mensen die meer dan 10 procent van hun inkomen uitgeven aan energie, groter worden. De rekening van de klimaatdoelstellingen komt volgens sommigen zo veel te veel bij de burger te liggen.


Ben je al aan het rondkijken in je huis waar het verbruik minder kan? Of is het de taak van de overheid om te zorgen dat de energierekening betaalbaar blijft, door bijvoorbeeld mensen te helpen isoleren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie