Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Waarom lukt het maar niet om de jeugdzorg goed te laten werken?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Waarom lukt het maar niet om de jeugdzorg goed te laten werken?'

Jeugdzorg Nederland voert vandaag actie. Het gaat niet goed in de jeugdzorg in ons land. Zeker sinds de jeugdzorg werd toevertrouwd aan de gemeenten in 2015, is er sprake van lange wachtlijsten, hoge kosten en een structureel personeelstekort.

Onlangs nog kwam ook de Sociaal-Economische Raad met het advies dat de jeugdzorg op korte termijn anders moet worden ingericht. En ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), Kinderombudsman, Nationale Ombudsman, Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) schreven het afgelopen jaar een brandbrief. Kortom, aan alle kanten wordt er aan de bel getrokken, maar veel lijkt er niet te veranderen.

Vandaag in Stand.nl: Waarom lukt het maar niet om de jeugdzorg goed te laten werken?

Wat is uw eigen ervaring met jeugdzorg of werkt u in die sector? Dan horen we graag waar u tegenaan loopt

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie