Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De trage schadeafhandeling van Groningen is een beschamende vertoning'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De trage schadeafhandeling van Groningen is een beschamende vertoning'

Het aantal klachten dat de Nationale Ombudsman heeft ontvangen van Groningers in het gaswinningsgebied is flink toegenomen. In de eerste helft van dit jaar ontving Ombudsman Van Zutphen bijna 400 klachten en dat is meer dan over heel 2021.

Groningers die soms al vanaf 2016 wachten op het versterken van hun woningen, hebben nog steeds niet gehoord wanneer dat dan gaat gebeuren. De Ombudsman vindt het niet meer uitlegbaar. De afhandeling van kleine schades gaat wel goed, maar het probleem zit 'm in de grote schadecompensaties.

Daarom praten we vandaag over de stelling: De trage schadeafhandeling van Groningen is een beschamende vertoning

Klop jij als Groninger tevergeefs aan bij de overheid om steun? Of woon je elders en vind je dat de overheid net zo ruimhartig bij de Groningers moet zijn als bijvoorbeeld bij de energietoeslagen? Of vind je juist dat de overheid er al alles aan doet?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie