Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich te snel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich te snel'

Maakt de huisarts straks plaats voor een computergestuurd programma? Kunnen journalisten, rechters en accountants er wel mee ophouden omdat kunstmatige intelligentie ze inhaalt? Het leek ooit een slechte science fiction film, maar het scenario lijkt toch snel dichterbij te komen...

In een open brief vragen invloedrijke tech-ondernemers en deskundigen de ontwikkeling van de nieuwste AI-ontwikkelingen voor zes maanden te pauzeren.

Vandaar de stelling: Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich te snel

Ben je ook bang dat computers te slim worden en te veel zaken van ons over zullen nemen? Of zal het zo'n vaart niet lopen en valt er misschien juist een hoop te winnen met efficiënt gebruik van kunstmatige intelligentie?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie