Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Kinderen horen les te krijgen op school'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Kinderen horen les te krijgen op school'

Steeds meer ouders geven hun kinderen thuis les, omdat scholen in hun omgeving niet passen bij hun eigen levensbeschouwing of geloofsovertuiging. In het schooljaar 2013-2014 werden 575 kinderen op deze grond grond van de leerplichtwet vrijgesteld van de leerplichtwet. In 2020-2021 waren dat 1771 kinderen. Branchevereniging Ingrado van leerplichtambtenaren trekt aan de bel. "De grote groep kinderen waar we geen zicht op hebben, baart ons zorgen."

Er zijn nog meer redenen waarom kinderen thuisonderwijs krijgen; ouders die op reis zijn of als ouders voor hun kind geen passende plek in het onderwijs kunnen vinden.

Heb jij thuis les gehad van je ouders? Of heb je je kinderen thuis les gegeven? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Ben je docent en heb je te maken met ouders en kinderen die een vrijstelling willen? Of werk je als leerplichtambtenaar of bij de onderwijsinspectie? We horen graag jouw ervaring!

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie