Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moeten meer oudere werknemers worden aangenomen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moeten meer oudere werknemers worden aangenomen'

Op de arbeidsmarkt is een groot tekort aan mensen. Toch staan oudere werknemers nog te vaak langs de zijlijn. Tenminste dat blijkt uit een onderzoek van vakbond CNV. Zo zou 70% van de 55-plussers moeite hebben met het vinden van een baan.

Uit recente cijfers van het CBS is te zien dat werklozen boven de 55 jaar langer werkloos blijven dan jongere werknemers. Er bestaat bij sommige werkgevers het beeld dat oudere werknemers vaker verzuimen en duurder zijn.

Daarom vandaag de stelling: Er moeten meer oudere werknemers worden aangenomen.

Sta je zelf als oudere werknemer aan de kant of word je voor je gevoel niet meer voor vol aangezien op je werk? Of draai je juist nog volop mee? Ben je werkgever en hoe ga jij hiermee om?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie