Stand.nl

Stand.nl: 'Nederland is te veel een parttimeparadijs'

KRO-NCRV
foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland is te veel een parttimeparadijs'

Er werken meer mensen dan ooit, maar bijna de helft werkt parttime. Terwijl in de tijden van personeelskrapte en stijgende prijzen de schouders eronder moeten.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: 'Nederland is te veel een parttimeparadijs'.

In ons land is het lang niet altijd aantrekkelijk om een veertigurige werkweek te draaien. Maar misschien is dat prima als je financieel rond kan komen met een parttime baan. En misschien word je wel een stuk gelukkiger als je niet vijf dagen in de week aan het werk bent.

Ben je van fulltime naar parttime gegaan, of juist andersom? We horen graag waarom je die keuze hebt gemaakt. Vind je dat we inderdaad uit solidariteit meer moeten gaan werken? Of ben je een werkgever die graag zou willen dat werknemers meer uren gaan draaien?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie