Naar homepage
Stand.nl

Stand.nl: Zet het alarmerende klimaatrapport jou aan tot actie?
KRO-NCRV

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Zet het alarmerende klimaatrapport jou aan tot actie?

Bosbranden, overstromingen en hittegolven. De klimaatproblemen worden steeds groter en zichtbaarder. Zonder drastische maatregelen moeten we ons opmaken voor grotere weersextremen. Dat was de belangrijkste conclusie van het IPCC-rapport dat gisteren werd gepresenteerd

Moeten we dit alarmerende rapport aangrijpen om ons in eigen leven veranderingen door te voeren die het klimaat verbeteren? Daarover praten we vandaag in Stand.nl.

Demissionair premier Rutte noemde het extra belangrijk dat de doelstellingen worden gehaald die in Europa voor 2030 en 2050 zijn afgesproken. "Dat is voor het kabinet van wezenlijk belang en vooral ook voor de formerende partijen", zegt hij bij de NOS .

Ben jij gealarmeerd door het rapport? Heeft het je aan het denken gezet? En wat ga je daadwerkelijk doen? Of word je murw geslagen van dit zoveelste rapport? Heb je de afgelopen tijd al aanpassingen gedaan in jouw leven, zoals minder kilometers, geen vliegvakantie meer of andere zaken? En hoe was dat?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie