Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Dit is hét moment voor een cultuuromslag als het gaat om seksueel wangedrag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Dit is hét moment voor een cultuuromslag als het gaat om seksueel wangedrag'

Na de onthullingen bij The Voice kwam de #MeToo-discussie weer hoog op de agenda te staan. Zondag vertrok Marc Overmars bij Ajax, gisteren kondigde de VPRO aan een serie terug te trekken na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.

Ook stapte Gijs van Dijk (PvdA) op na beschuldigingen van ongepast gedrag. Het aantal meldingen van seksueel wangedrag neemt toe. Oud-informateur en voorzitter van de SER Mariëtte Hamer is aangesteld als regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag. Het kabinet wil op deze manier een cultuurverandering te weeg brengen.

Daarom is de stelling: 'Dit is hèt moment voor een cultuuromslag als het gaat om seksueel wangedrag'.

De #MeToo-discussie is niet nieuw, maar toch lijkt er niet structureel iets te veranderen en dooft het gesprek na een tijdje uit. Kunnen we zelf die cultuuromslag bewerkstelligen, of is het nodig dat dit door de politiek wordt opgelegd?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie