Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten meer fietsen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten meer fietsen'

De helft van alle autoritten is korter dan 7,5 kilometer. En daar moet verandering in komen vindt het kabinet. Daarom komt er een publiekscampagne om ons allemaal te stimuleren om op de fiets te stappen. De slogan van deze campagne luidt: da's zo gefietst.

Fietsen heeft veel voordelen. Zo is het gezond en dat komt mooi uit, zegt het kabinet aangezien het merendeel van de Nederlanders graag gezonder wil leven.

En daarom de stelling: 'We moeten meer fietsen'

Wat vindt u? Is de campagne een goed idee omdat meer fietsen alleen maar voordelen heeft? Of is het betutteling? Pakken Nederlanders al vaak de fiets? Of heb je nou eenmaal een auto nodig voor de boodschappen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie