Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ik zou echt nergens anders willen wonen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ik zou echt nergens anders willen wonen'

Barbecueën in de tuin, een wandeling door het park of een biertje op het terras. Mensen kunnen dit zonnige Pinksterweekend weer uitgebreid genieten van hun eigen huis en hun gemeente.

Vorige week bleek uit de Atlas voor Gemeenten dat mensen vooral "groen en blauw" - dus bomen en water - waarderen in hun directe omgeving. Toch kwam Amsterdam opnieuw als aantrekkelijkste gemeente uit de bus. Dat heeft vooral te maken met de voorzieningen die de hoofdstad biedt, zoals musea en universiteiten met vlak daarbij restaurants en cafés. Wat maakt een gemeente nou aantrekkelijk voor de inwoners?

Ik praat vandaag over de stelling: Ik zou echt nergens anders willen wonen

We horen graag van jou wat jij belangrijk vindt als het gaat om wonen, werken en recreëren. Ben jij perfect op je plaats of heb juist wat aan te merken op je gemeente?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie