Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Alle supermarkten moeten per direct stoppen met de verkoop van sigaretten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Alle supermarkten moeten per direct stoppen met de verkoop van sigaretten

Op deze eerste dag van Stoptober stopt de Lidl per direct volledig met de verkoop van sigaretten en tabak. Daarmee is de supermarkt de sigarettenban van het kabinet voor die vanaf 2024 voor alle supermarkten geldt. Sigarettenlabels behoren tot de allergrootste merken in onze supermarktschappen, we kopen dus graag en vaak onze sigaretten daar.


Hoe beïnvloedt het jou als de sigaretten uit de supermarkt verdwijnen? Heb je een tabakspeciaalzaak en ben je blij dat klanten nu misschien bij je terugkomen? Gaat de actie van de Lidl jou helpen om te stoppen met roken nu het praktisch minder makkelijk gemaakt wordt om sigaretten te kopen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie