Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland is te klein voor de wolf'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland is te klein voor de wolf'

De discussie over de wolf laait weer op, nadat eerder deze week een meisje lijkt te zijn gebeten. Een "zeer korte beet" van een mogelijke wolf met als resultaat "lichte verwondingen", volgens de verklaring, maar toch. De provincie Utrecht onderzoekt het incident en roept op het natuurgebied bij Leusden te mijden.

Inmiddels leven er zo'n zestig wolven in Nederland, verspreid over verschillende roedels. Een roofdierdeskundige spreekt in de Volkskrant van een "groeiende reeks incidenten". Is er genoeg plaats in onze natuur voor de recreërende mens én voor de wolf?

De stelling vandaag: Nederland is te klein voor de wolf.

Verschillende provincies maken plannen om in te grijpen bij zogeheten probleemwolven. Gebeurt er genoeg volgens jou? Of vind je het geen probleem om natuurgebieden te mijden als wolven die ruimte nodig hebben - is die natuur er om in dienst te staan van de mens of juist niet? Durf je nog met je kinderen of je hond de natuur in? Of vind je het allemaal een beetje overdreven, deze zorgen om de wolf?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie