Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'D66 moet akkoord gaan met een doorstart van de huidige coalitie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'D66 moet akkoord gaan met een doorstart van de huidige coalitie'

De fractie van D66 gaat vanochtend in beraad over een mogelijke doorstart van kabinet Rutte III. D66-leider Kaag zette afgelopen zondag de deur voor de ChristenUnie op een kier, maar wel als er ook onderhandeld zou worden met de PvdA en GroenLinks.


Nu dat gisteren toch niks opleverde, lijkt alleen een voortzetting van de demissionaire coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie nog een optie.

Dat lijkt na een maandenlange uiterst moeizame formatie toch opvallend: uitkomen bij het startpunt.

Of weegt het zwaarder dat we misschien eindelijk weer een missionaire regering hebben om de grote problemen aan te pakken en is dit nou eenmaal wat we gekozen hebben? Aan de andere kant hoe moet het dan met de nieuwe bestuurscultuur?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie