Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet in één keer de meest vervuilende boeren uitkopen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet in één keer de meest vervuilende boeren uitkopen'

Het kabinet zou de stikstofcrisis in één klap kunnen oplossen, voor de helft van het geld, door 5.000 boeren uit te kopen bij de kwetsbare natuurgebieden. Dat meldt NRC vandaag op basis van interne stukken van het Ministerie van Financiën

Gisteren zagen we een complete sector getergd door langdurige onzekerheid, vandaag debatteert de Kamer over de stikstofplannen, waarna - als die overeind blijven - de provincies een jaar lang de tijd krijgen om plannen te maken voor het behalen van de stikstofdoelen. Er worden politieke geitenpaadjes gezocht om achterbannen rustig te houden, er mag worden geschoven met procenten, maar is het niet tijd om een einde te maken aan de onzekerheid en het pappen en nat houden?

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het kabinet moet in één keer de meest vervuilende boeren uitkopen.

Ben je zelf boer en verkeer je al jaren in onzekerheid? we willen graag van je horen hoe het was om uitgekocht te worden. Ging dat soepeltjes of juist niet, hoe kijk je daarop terug?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie