Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Hoe kan het kabinet uw vertrouwen terugwinnen?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Hoe kan het kabinet uw vertrouwen terugwinnen?'

Het vertrouwen in het kabinet is op een extreem laag punt gekomen. Dit blijkt op deze Prinsjesdag uit onderzoeken in opdracht van de NOS en NRC. Dat Rutte IV zo weinig vertrouwen geniet komt onder andere doordat er nieuwe crises bijkomen terwijl er voor de oude nog geen adequate oplossingen zijn gevonden.

Daarom vandaag een vraag in plaats van een stelling: Hoe kan het kabinet uw vertrouwen terugwinnen?

De problemen met stijgende inflatie, beleid op de woningmarkt en hoe het kabinet omgaat met de asielcrisis zijn de voornaamste redenen voor het dalende vertrouwen. Aan de andere kant komt het kabinet vandaag met een plan om de energieprijzen te drukken en zou de koopkracht in 2023 weer omhoog moeten gaan.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie