Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet koste wat het kost de oorlog in Oekraïne helpen winnen'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet koste wat het kost de oorlog in Oekraïne helpen winnen'

Met nu ook de levering van Duitse Leopard 2-tanks breidt het Westerse front de militaire steun aan Oekraïne radicaal uit. 'Oekraïne móet dit winnen, Rusland móet dit verliezen', liet premier Rutte nogmaals weten. Maar wat zijn we na de laatste bijdragen nog bereid in te zetten? De tanks zijn volgens experts namelijk mogelijk een game changer maar er wordt gewaarschuwd voor te hoge verwachtingen.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Nederland moet koste wat het kost de oorlog in Oekraïne helpen winnen.

Hoe ver moeten we gaan? Onvoorwaardelijk materieel en financieel blijven steunen tot de strijd beslist is? Of onderschatten we daarmee het risico op escalatie en wordt de prijs die we betalen te hoog?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie