Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten accepteren dat de koopkracht verslechtert'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten accepteren dat de koopkracht verslechtert'

Kabinet en werkgevers onderschatten de koopkrachtcrisis die Nederland in de greep houdt. Dat zegt FNV-voorman Tuur Elzinga vanochtend in de Telegraaf. Hij waarschuwt zelfs voor een recessie als we niet ogenblikkelijk in actie komen.

Daarom is vandaag de stelling: 'We moeten accepteren dat de koopkracht verslechtert'.

Maar wat we kunnen doen om die koopkracht op peil te houden? Het kabinet beloofde gisteren 500 euro aan minima om de energierekening te kunnen betalen. En accijnzen op onder meer benzine zijn al verlaagd. De werkgevers zouden de lonen kunnen verhogen. Maar zelf kunnen we natuurlijk ook iets doen: meer werken en meer energie bezuinigen bijvoorbeeld.

Wat doe jij om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt? Minder uitgeven, meer werken? Maak je je zorgen en zet je alles op alles om de eindjes aan elkaar te knopen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie