Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Duitsland moet zo snel mogelijk tanks leveren aan Oekraïne'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Duitsland moet zo snel mogelijk tanks leveren aan Oekraïne'

Vandaag komen vijftig bondgenoten van Oekraïne samen op luchtbasis Ramstein in Duitsland. De landen gaan praten over de inzet van zwaardere wapens en tanks in Oekraïne, die op dit moment van de oorlog noodzakelijk zouden voor een doorbraak. Maar wat vooral op tafel ligt, is of Duitsland Leopard-gevechtstanks gaat leveren. Duitsland blijft terughoudend, maar de druk op Berlijn neemt steeds meer toe.

Daarom vandaag de stelling: Duitsland moet zo snel mogelijk tanks leveren aan Oekraïne.

Wat denk jij? Snap je de terughoudendheid van Duitsland om tanks te leveren, omdat ze bang zijn voor verdere escalatie? Of heeft het Westen ook een verantwoordelijkheid om een doorbraak in de oorlog te forceren?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie