Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Randstad is vol, we gaan bouwen in de regio'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Randstad is vol, we gaan bouwen in de regio'

De Randstad is vol, nieuwe huizen moeten vooral in de regio gebouwd worden. Dat is in grote lijnen de conclusie van minister De Jonge van Volkshuisvesting. En dus wijst hij 6 gebieden aan waar na 2030 een klein miljoen nieuwe woningen zouden moeten verrijzen. Dat gaat om gebieden zoals Twente, delen van Limburg en de noordelijke provincies.

Omdat het ongeveer tien jaar duurt voordat in ons land ook echt een nieuwe woonwijk ergens is verschenen, moet je volgens De Jonge nu al gebieden aanwijzen.

Daarom praten we vandaag over de stelling: 'De Randstad is vol, we moeten gaan bouwen in de regio'

Wat vind jij: is het een goed idee om nu vooral de regio te gebruiken voor nieuwbouw? De keuzevrijheid om te wonen waar je wil staat daarmee onder druk. Woon je in één van die regio's en maak je je zorgen dat je omgeving voller en dus drukker wordt? Of ben je het met De Jonge eens: die nieuwe huizen moeten toch érgens komen te staan.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie