Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Het is moeilijk om kinderen bij een scherm weg te houden

foto: Jelleke van Ooteghemfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Het is moeilijk om kinderen bij een scherm weg te houden

Dat het niet goed is om je kind te veel voor een scherm te zetten zullen veel ouders weten, toch blijkt de schermtijd van kinderen wel weer toegenomen.

Gemiddeld gaat het om 100 minuten per dag, dat is een toename van zeven minuten ten opzichte van vorig jaar, zegt het Netwerk Mediawijsheid. Het mediagebruik begint ook al op zeer jonge leeftijd. Een op de vier ouders met een baby van 0 tot 1 jaar zegt dat hun kind minstens twee uur per dag naar een beeldscherm kijkt.

Daarom hebben we het vandaag over de stelling: Het is moeilijk om kinderen bij een scherm weg te houden

We zijn heel benieuwd naar je eigen ervaring. Probeer je je kind of kleinkind weg te houden van schermen? Of is dat soms misschien ook lastig, zeker als je druk bent met andere zaken in het huishouden en je kind maar niet wil kalmeren?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie