Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet zich niet bemoeien met ons alcoholgebruik'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet zich niet bemoeien met ons alcoholgebruik'

Geen alcohol meer in sportkantines, een verbod op drank schenken tussen vier uur 's nachts en acht uur 's ochtends, stoppen met de verkoop van wijn in supermarkten én gezondheidswaarschuwingen op de etiketten van drankflessen.

Volgens ingewijden probeert staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) steun te vinden voor deze maatregelen, maar in de Haagse wandelgangen worden de plannen van de staatssecretaris 'Maartens betuttellijst' genoemd.

Daarom is vandaag de stelling: 'Het kabinet moet zich niet bemoeien met ons alcoholgebruik'

Drink jij graag op de sportclub een biertje? Of koop je je wijn in de supermarkt? Hoe denk je over de plannen van de staatssecretaris die moeten bijdragen aan een gezondere levensstijl? Is het inperken van ons alcoholgebruik een taak van de overheid?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie