Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het lerarentekort in het basisonderwijs vraagt om onorthodoxe maatregelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het lerarentekort in het basisonderwijs vraagt om onorthodoxe maatregelen'

De basisscholen in Midden-Nederland beginnen vandaag weer en meteen dienen de eerste problemen zich aan: lang niet overal zijn genoeg leerkrachten. Een Haagse school geeft daarom één dag per week online les aan groep 6, 7 en 8 samen. Andere scholen sluiten een dag per week de deuren.

Zo valt er op de korte termijn altijd wel wat te regelen, maar het lerarentekort vraagt uiteraard om een structurele oplossing. Voorrang op een huurwoning, een fors hoger salaris: alles om goed basisonderwijs te garanderen, toch?

Vandaag in Stand.nl: Het lerarentekort in het basisonderwijs vraagt om onorthodoxe maatregelen

Wat gebeurt bij jou op de basisschool al om het tekort op te vangen? En hoe regel jij het thuis zodra er een lesdag uitvalt? Moeten we misschien gewoon accepteren dat lesgeven steeds vaker online gebeurt? En zou je het terecht vinden als leraren bijvoorbeeld voorrang krijgen op een woning, in deze krappe woningmarkt?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie