Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het importeren van doorgefokte dieren moet verboden worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het importeren van doorgefokte dieren moet verboden worden'

Te korte snuiten, te kleine schedels, ademnood... doorgefokte dieren hebben vaak te maken met grote ongemakken en een kortere levensverwachting. Het doorfokken is in Nederland dan ook verboden, maar de import en handel vanuit het buitenland is dat niet.

De Tweede Kamer nam eerder al een motie aan waarbij het kabinet wordt gevraagd de mogelijkheden voor het aan banden leggen van de handel te onderzoeken. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid liet eerder al weten dat het vanwege Europese regels niet mogelijk zou zijn.

Vandaag in stand.nl: Het importeren van doorgefokte dieren moet verboden worden

Volgens Kamerleden van de Partij voor de Dieren en de VVD is het echter wél mogelijk, en is die regelgeving bijvoorbeeld in België van kracht. Later deze maand wordt in het parlement weer over de Wet Dierenmishandeling gesproken.

Wat vindt u? Moet deze handel aan banden worden gelegd? Of wordt dit een schijnwet die uiteindelijk toch niet te controleren is, en werkt het alleen maar zwarte handel in de hand?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie