Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ouders moeten hun kinderen vaker grenzen stellen'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ouders moeten hun kinderen vaker grenzen stellen'

Een kwart van de jongeren lijdt aan overgewicht, volgens de laatste cijfers van het CBS. Het percentage is de afgelopen jaren gestegen en we lijken er als samenleving maar niet in te slagen om jongeren gezonder te laten leven.

Het past in een breder plaatje van de afgelopen jaren: jongeren hebben vaker overgewicht, bewegen steeds minder en groeien vanaf jonge leeftijd op met een smartphone die ze de hele dag vast hebben.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Ouders moeten hun kinderen vaker grenzen stellen

Wat denk jij? Moeten ouders weer wat strenger worden? Vinden we te veel goed? Zijn we te makkelijk en willen we vooral dat het leven voor de kinderen 'leuk' is?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie