Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is goed dat het kabinet nog dit jaar mensen met energieschulden gaat helpen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is goed dat het kabinet nog dit jaar mensen met energieschulden gaat helpen'

Gisteren kwam het kabinet alsnog over de brug: mensen die deze winter de energierekening niet kunnen betalen worden geholpen. Mensen die afgesloten dreigen te worden, kunnen waarschijnlijk een beroep doen op een noodfonds dat de energieschulden overneemt.

Ik praat vandaag over de stelling: 'Het is goed dat het kabinet nog dit jaar mensen met energieschulden gaat helpen'

De vraag is nog wel wie er precies in aanmerking komt voor de noodregeling. En ook hoe het fonds betaald moet worden. Energiebedrijven zouden gaan meebetalen maar de exacte invulling is nog onduidelijk.

Is bij jou desondanks de opluchting groot, omdat er in ieder geval iets ondernomen wordt? Of vind je het 'te weinig, te laat' en vind je het sowieso moeilijk om je hand op te moeten houden? De regeling lijkt bovendien erg complex te worden.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie