Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: '30 procent sociale huurwoningen is te ambitieus'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: '30 procent sociale huurwoningen is te ambitieus'

Minister De Jonge wil dat gemeenten zich gaan inspannen om 30 procent van het woningbestand uit sociale huurwoningen te laten bestaan. Daarbij moeten kwetsbare groepen, zoals onder meer dak- en thuislozen en statushouders, voorrang krijgen op het bemachtigen van een betaalbare woning

Daarom praten we vandaag over de volgende stelling: '30 procent sociale huurwoningen is te ambitieus'.

Is dit een goede stap in de aanpak van de woningnood in Nederland? Sta je zelf op de wachtlijst voor een woning? Of ben je in jouw gemeente bezig met deze problematiek? Zie je de noodzaak van meer sociale huurwoningen, bijvoorbeeld om de doorstroom van statushouders aan te pakken en daklozen een thuis te bieden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie