Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Een maximum prijs voor Russisch gas zet te weinig zoden aan de dijk'

foto: EPAfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Een maximum prijs voor Russisch gas zet te weinig zoden aan de dijk'

De Europese Commissie komt met het langverwachte pakket aan maatregelen om de Europese gascrisis te bezweren. De afgelopen weken werden wederom alle gasprijsrecords verbroken en daarom is één van de meest in het oog springende voorstellen van de Commissie het prijsplafond voor Russisch gas.

Critici maken zich zorgen over de gevolgen van deze stap. Zo heeft Poetin al aangegeven dat alle gascontracten met Europa verscheurd kunnen worden. Echter is Europa op dit moment voor nog maar 9 procent afhankelijk van Russisch gas.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Een maximum prijs voor Russisch gas zet te weinig zoden aan de dijk.

Denk je dat een maximumprijs een positieve invloed zal hebben op je energierekening of kun je beter zelf maatregelen nemen om de kosten een beetje te drukken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie