Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De cocaïnehandel moet worden gereguleerd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De cocaïnehandel moet worden gereguleerd'

De verkoop en het gebruik van cocaïne en andere drugs moet niet langer strafbaar zijn, dat bepleit de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in het FD. Het is volgens haar tijd om het drugsbeleid over een andere boeg te gooien. Zo'n 80% van de politiecapaciteit van Amsterdam gaat op aan drugsgerelateerde criminaliteit. Met, zo zegt Halsema, nauwelijks effect. Op haar initiatief is er vandaag het internationale congres 'Dealing with Drugs'.

Volgens Martin Jelsma, een van de sprekers op het congres hebben veel landen de cannabismarkt gereguleerd en beleidsmakers zien daar dat het de volksgezondheid en de veiligheid ten goede komt.

Vandaag is onze stelling: 'De cocaïnehandel moet worden gereguleerd'

Hebben we de drugsmarkt te veel overgelaten aan criminelen en moeten we het heft weer in eigen hand nemen? Of zouden we ons veel meer moeten richten op het ontmoedigen van drugsgebruik? Gebruik je zelf wel eens en ben je er dan mee bezig wat voor markt daarachter zit?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie