Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De 40-urige werkweek moet overal de norm worden'

foto: PixaBayfoto: PixaBay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De 40-urige werkweek moet overal de norm worden'

Personeelstekorten in alle sectoren: volgens het UWV is het aantal vacatures in het tweede kwartaal met maar liefst 44 procent gegroeid. De personeelskrapte heeft steeds vaker negatieve gevolgen voor de economie en steeds meer mensen in Nederland krijgen ermee te maken.

Er moet dus echt wat gebeuren. Zo noemde D66-fractievoorzitter Jan Paternotte gisteren tijdens de Algemene Beschouwingen dat we weer terug zouden moeten naar de 40-urige werkweek.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: De 40-urige werkweek moet overal de norm worden.

Zou jij bereid zijn om meer te gaan werken? Vind jij dat dat voldoende loont? Krijgt de werkgever er ook echt meer productiviteit voor terug? Of is het juist winst dat we niet meer standaard 40 uur werken en moeten we naar andere oplossingen kijken?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie