Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is belangrijk dat studenten onafhankelijk kunnen zijn van hun ouders'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is belangrijk dat studenten onafhankelijk kunnen zijn van hun ouders'

Door de invoering van het leenstelsel zijn studenten financieel afhankelijker geworden van hun ouders. Dat zegt het NIBUD.


Volgens het budgetinstituut vergroot het leenstelsel de verschillen tussen studenten, omdat ouders worden geacht om bij te springen. Studenten met ouders die dat niet kunnen, staan er na hun studie financieel slechter voor dan studenten die wel konden terugvallen op steun van thuis.

Studenten met een studieschuld maken zich volgens het NIBUD zorgen over hun financiƫle positie. Het leidt tot stress en ze vragen zich bijvoorbeeld af of ze wel een huis kunnen kopen.

Ook kiezen ze er vaker voor hun studie zo snel mogelijk af te ronden waardoor ze geen tijd nemen om zich naast hun studie door het doen van bestuurswerk te ontwikkelen.

Herken je je in de bezwaren tegen het leenstelsel? En welke ervaringen heb je zelf? Lukt het je om je kinderen financieel te steunen of moeten ze vooral werken en lenen om hun studie te betalen?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie