Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Turkse en Syrische aardbevingsslachtoffers moeten versneld een visum krijgen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Turkse en Syrische aardbevingsslachtoffers moeten versneld een visum krijgen'

Nu duidelijk is geworden dat door de aardbevingen in Turkije en Syrië miljoenen mensen dakloos zijn geworden, is de vraag hoe Nederland kan helpen naast de acute noodhulp. Daarom overweegt Nederland op dit moment of het versneld een visum kan afgeven aan slachtoffers van de ramp.

Daarom de stelling: 'Turkse en Syrische aardbevingsslachtoffers moeten versneld een visum krijgen'

Veel Turkse Nederlanders willen graag hun getroffen familieleden in het aardbevingsgebied opvangen, maar op dit moment kom je terecht in een web van bureaucratie. Moet versneld geregeld worden dat Turkse en Syrische slachtoffers naar Nederland kunnen komen en hoe gaan we die mensen onderdak bieden? Of moet de prioriteit bij noodhulp liggen?

Heeft u zelf familie in Turkije of Syrië of wil je überhaupt mensen uit het gebied opvangen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie