Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We gaan te naïef om met jonge cybercriminelen'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We gaan te naïef om met jonge cybercriminelen'

Jongeren zijn steeds vaker betrokken bij cybercriminaliteit. Vorig jaar was in 47 procent van de zaken iemand betrokken van 21 jaar of jonger, blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd.

Het Openbaar Ministerie maakt zich er zorgen over, omdat jongeren niet altijd door lijken te hebben wat ze andere met hun daden aandoen. We hebben allemaal wel een beeld bij een nerd die op een zolderkamertje driftig aan het programmeren is. Maar dat is niet altijd zo onschuldig als het klinkt. Weet jij wat je kind precies doet achter de computer? En hoe hou je daar zicht op?

Daarom praten we in Stand.nl over de stelling: We gaan te naïef om met jonge cybercriminelen

Weet jij wat je kind doet als ie achter de computer zit? En hoe maak je jongeren bewust van wat ze anderen aandoen als ze zich bezig houden met bijvoorbeeld WhatsApp-fraude, of valse Marktplaats-advertenties?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie