Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'In Nederland moet de premier op de fiets naar zijn werk kunnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'In Nederland moet de premier op de fiets naar zijn werk kunnen'

Mark Rutte met zijn fiets over Binnenhof, het is een beeld dat de premier zelf graag in stand houdt, zelfs nu er serieuze bedreigingen zijn aan zijn adres. Zo liep hij gisteren nog met een appeltje over Het Plein.


Maar het is ook een beeld dat past bij Nederland als open samenleving, waar zelfs de baas van het land zich vrij en onbedreigd kan bewegen.

Maar past dit beeld nog wel bij Nederland? Nu er na de aanslagen op onder anderen Peter R. de Vries, Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B. door criminele organisaties angst in de samenleving wordt gezaaid. En zelfs de premier nu extra beveiliging nodig heeft...

Zijn met de oprichting van een Multidisciplinair Interventieteam (MIT) door minister Grapperhaus al stappen in de goede richting gezet? En moet er ook vanuit de inlichtingendiensten nog meer prioriteit gegeven worden aan het aanpakken van criminele organisaties als terreurorganisaties?

Of is het ook naïef om als premier onbewaakt naar je werk te gaan? En is het einde van een fietsende premier niet meteen het einde van een open samenleving?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie