Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het obesitasmedicijn moet voor meer mensen in het basispakket'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het obesitasmedicijn moet voor meer mensen in het basispakket'

Maak medicijnen tegen zwaar overgewicht beschikbaar voor meer patiënten, dat stellen artsen in het AD vandaag. Volgens hen vallen er nu te veel mensen buiten de boot: het medicijn Saxenda zit alleen in het basispakket voor mensen met extreem overgewicht: ongeveer 650 mensen. De rest moet zelf jaarlijks 2.600 euro betalen.

Daarom vandaag de stelling: Het obesitasmedicijn moet voor meer mensen in het basispakket.

Wat vind jij? Zijn dit soort obesitasmedicijnen dé oplossing voor het groeiende probleem van overgewicht? Moeten ook mensen met 'gematigd' overgewicht hiervan gebruik kunnen maken? Of vind je niet dat de rest van Nederland daarvoor moet betalen en is het je eigen verantwoordelijkheid om af te vallen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie