Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten af van het idee: hoe hoger hoe beter in het onderwijs'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten af van het idee: hoe hoger hoe beter in het onderwijs'

Als je klaar bent met de havo of het vwo en je wil een mbo-opleiding tot kapper, bakker, of schilder kiezen, dan zou dat net zo'n logische optie moeten zijn als een universitaire opleiding. Demissionair onderwijsminister Dijkgraaf doet een oproep in een brief aan eindexamenleerlingen.

In de brief schrijft Dijkgraaf: staar je niet blind op de zogenaamde 'hoogte' van de opleiding. Kies je eigen weg en bestemming. Want er zijn veel dingen die je kunt doen, maar slechts een paar die alleen jij kunt doen. Dijkgraaf werkt al langer aan herwaardering voor het mbo.

Staat jouw kind op dit moment voor de keuze? Wat adviseer je: ga iets doen waar je gelukkig van wordt en waar op dit moment en in de toekomst grote vraag naar is? Of wil je toch liever dat ze sowieso voor een universiteit kiezen als ze het vwo hebben afgerond? Ook horen we het graag als je zelf ooit voor deze keuze hebt gestaan.

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie