Stand.nl

Stand.nl: Sluiting van Tata Steel is een illusie

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Sluiting van Tata Steel is een illusie

Gemeenten rondom Tata Steel worden steeds kritischer op de staalfabrikant. De fabriek zou volgens bestuurders van de gemeenten alleen kunnen voortbestaan als de fabriek 'groen, gezond en veilig staal produceert.'

Vandaag is er een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van Tata. Dit volgt op een rapport van het RIVM dat vorige week verscheen waarin duidelijk werd dat concentratie van schadelijke pak’s en zware metalen ervoor zorgen dat met name kinderen tot 12 jaar extra gezondheidsrisco's lopen.

Groepen omwonenden pleitten voor sluiting van een deel van de fabriek. De topman van Tata Steel Nederland zei vorige week nog in Nieuwsuur: 'We eten, wassen en rijden in staal, we moeten het hier produceren.'

Moet Tata Steel (deels) de deuren sluiten of zijn we nou eenmaal afhankelijk van staal en moet er alles gedaan om de huidige fabriek te vergroenen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie